Suomusjärven Lotta-Svärd

SUOMUSJÄRVEN LOTTA-SVÄRD

Selitelmä

Lotta-Svärd Suomusjärven paikallisosaston kahvilahuoneustosta Suomusjärven Kitulan kylässä:

Kahvilarakennus on aivan uusi ja rakennettu laudoista lämpimän pitäväksi ja maalattu ulkoapäin vaalealla öljyvärillä. Katto on katettu tiilillä. Portaat, jotka johtavat ulkoa keittiöön ja kahvisaliin ovat tehdyt betonista. Rakennus on ainoastaan 1-kerroksinen.

Huoneita kahvilahuoneustossa on: 1) varsinainen kahvilasali / 1 /, jonka tilavuus on 44,98 m3. Tässä huoneessa on puilla lämmitettävä uuni ja tavallinen ilmanvaihto-venttiili. Yhden metrin levyinen, ulospäin aukeava ovi johtaa tästä huoneesta suoraan ulos rappusille. Kahvilasalin seiniin on kiinnitetty tarpeellinen määrä vaatenaulakkoja; 2) Tarjoiluhuone / 11 / , joka on välittömässä yhteydessä, ilman ovia, kahvilasaliin, on tilavuudeltaan 15,52 m3. Tässä huoneessa on myyntitiski ja yleisön käytettävissä oleva puhelin. Samoin on tämän huoneen päätyseinällä tehty makeis-tupakka- ym. hyllyt. Tämä huone lämpenee keittiön muurista ja kahvilasalista; 3) keittiö / 111 / on tilavuudeltaan 20,47 m3. Keittiössä on ”Tarkkuus-hella” ja siinä lämmin vesi-allas. Keittiössä on myös pesutiski kaappeineen sekä astioiden säilytyskaappi ja kaappi kahvilatarpeiden tilapäistä säilytystä varten. Myös keittiössä on tavallinen ilmanvaihtoventtiili.

Kahvilahuoneuston kaikki seinät ovat päällystetyt vahvapahvilla ja maalatut vaalean sinisellä öljyvärillä. Kaikki lattiat ovat tiiviit, rakennetut kapeista lankuista ja maalatut vahvalla öljyvärillä.

Valaistuksena on huoneustossa sähkövalo ja sitä paitsi kahvilan piha on valaistu. Kahvilahuoneustossa on talvellakin aukaistavat ikkunat tuulettamista varten, mikäli se ilmanvaihtolaitteiden lisäksi on tarpeellista.

Kahvilarakennuksen alustassa on betoniseinäinen virvokejuomien ja muiden viileässä säilytettävien kahvilatarpeiden varastotila.

Kahvilahuoneusto on nyttemmin varustettu jo tarpeellisella kahvilakalustuksella.

Kahvilaliike on tarkoitettu palvelemaan etupäässä niitä matkustajia, jotka matkustavat autobussilla Helsinki-Turku valtamaantietä ja Suomusjärvi-Kiikala maantietä, ja joilla matkustajilla on tilaisuus, autojen pysäköityä kahvilan kohdalla, nauttia kahvia ja virvokkeita.

Suomusjärvellä, 15 p:nä toukokuuta 1939

Alli Mikkola

p.o. puheenjohtaja

Lahjoituskirja.

Suomusjärven Lotta-Svärd yhdistyksen paikallisosaston kokouksessaa marraskuun 1 päivänä 1944 antaman valtuuden nojalla on yhdistyksen johtokunta tänään päättänyt lopettaa Kitulan kylässä pitämänsä kahvilaliikenteen ja lahjoittaa sanotun liikkeen rakennuksineen, kalustoineen ja mahdollisesti jälellä olevine varastoineen Suomusjärven Maatalousnaiset nimiselle yhdistykselle, ehdolla, että sanottu yhdistys lahjan ottaa vastaan ja rekisteröi liikkeen omiin nimiinsä ja ryhtyy liikettä harjoittamaan omiin nimiinsä. Kahvilan rakennuksen ja koko liikkeen saavat Maatalousnaiset omistuksensa heti, mutta ettei liikettä lopetettaisi harjoittavat Lotta-Svärd paikallisosaston toimihenkilöt liikettä siihen saakka kunnes Maatalousnaiset saavat liikkeen nimiinsä rekisteröidyksi.

Tämän lahjoituksemme vakuutamme kolmella yhtäpitävällä lahjakirjalla, joista yksi tulee lahjan saajalle, yksi jää lahjoittajalle ja yksi yleiseen käyttöön.

Suomusjärvellä, marraskuun 2 päivänä 1944.

Suomusjärven Lotta-Svärd yhdistyksen paikallis-

osaston johtokunnan puolesta:

Aino Rantalaiho

Puheenjohtaja

Iines Helkiö Marja Larmo Anna Helkiö

Ylläolevan lahjoituksen suostumme kiitollisuudella vastaanottamaan. Paikka ja aika kuin yllä.

Suomusjärven Maatalousnaisten puolesta:

Astra Lietzen Laila Soiluva

Omakätiset allekirjoitukset todistavat

samalla kertaa läsnäolleina:

Eeva Järvinen Irja Piipanniemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *